Unibet

De Alpe d’Huez, de Mont Ventoux, Parijs-Roubaix, Luik-Bastenaken-Luik… het zijn zomaar wat magische namen uit de bijzonder rijke geschiedenis van de wielersport. De romantiek van mannen die zich tegen een berg op in het zweet werken, met alleen een fiets als wapen, heeft ervoor gezorgd dat wielrennen al meer dan 100 jaar een erg populaire sport is. Als je al graag naar wielrennen kijkt, maar het nog spannender wil maken, overweeg dan eens het afsluiten van weddenschappen.

 

Wedstrijden

Bij wielrennen denk je misschien al gauw aan de Tour de France, en misschien ook aan de Giro d’Italia en de Ronde van Spanje, en nog wat klassiekers. Maar wist je dat er het hele jaar door wordt gefietst door het profpeloton? Dat begint al in het begin van het jaar in warme landen als Australië en Qatar, en gaat door tot in het late najaar, met herfstklassiekers als de Ronde van Lombardije die het seizoen afsluiten.

 

Zoals je ziet zijn er genoeg wielerkoersen om weddenschappen op af te sluiten. Daarnaast biedt de veelzijdigheid van de sport de gokker veel kansen. Wielrennen kent namelijk vele disciplines: sprinten, klimmen, tijdrijden (individueel en in ploegverband).

 

Vanwege de specialismen die de renners ontwikkelen, is wielrennen een sport waar je snel expertise in kunt opdoen. Als je regelmatig naar wedstrijden kijkt, heb je al vlug door wie de beste sprinters, klimmers en tijdrijders zijn. Natuurlijk moet je wel bedenken dat er altijd een konijn uit de hoge hoed kan komen, in de vorm van een renner die je niet had verwacht. Daarnaast zijn er wedstrijden die meestal in een ontsnapping eindigen en daardoor moeilijker te voorspellen zijn, maar die onvoorspelbaarheid maakt het ook wel weer leuk.

 

Waarop wedden

Je kunt vanzelfsprekend in het wielrennen weddenschappen afsluiten op de uitslag van de dag. Maar in veel rittenkoersen (denk aan de Tour de France, maar ook kleinere rondes als bijvoorbeeld die van Romandië en Catalonië) zijn er verschillende nevenklassementen. Het jongerenklassement, het bergklassement en het puntenklassement hebben dan meestal ook een eigen trui.

 

Je kunt dus weddenschappen afsluiten op wie in welke trui zal eindigen, wat het gokken veelzijdig en dus leuker maakt. Maar er zijn nog veel meer dingen waar je in het wielrennen weddenschappen op kunt afsluiten. Zo kun je de nationaliteit van de winnaar proberen te voorspellen, of zelfs geld inzetten op ludieke zaken als het aantal lekke banden.

 

Als het weer zomer wordt en je die echte Franse sfeer van de maand juli te pakken hebt, ga dan niet alleen maar onderuit op de bank zitten om te luisteren naar de verhaaltjes van de commentatoren over kastelen onderweg, maar ga zelf meedoen! Niet door te fietsen, maar door te wedden.

 

 

Je zult al snel merken dat wielrennen helemaal geen saaie sport is, maar zelfs bijzonder spannend. En het leuke is dat, als je na de grote rondes de smaak te pakken hebt, je het hele jaar kunt doorgaan. Altijd is er wel ergens een wielerpeloton actief, en vaak worden er op hetzelfde moment meerdere wedstrijden verreden. Succes!